VORDERING VERKOPEN

Vordering verkopen voor meer liquiditeit? De verkoop van uw openstaande vorderingen kan u helpen bij het genereren van een betere cashflow.

Vordering verkopen?

Wat wordt er bedoeld met vordering verkopen? Bij vordering verkopen wordt er gefinancierd op basis van cessie van uw vorderingen. Deze werkwijze zorgt voor flexibiliteit en direct cashflow richting uw bedrijf. U bepaalt zelf welke vordering u wilt verkopen en OrangeFactoring kan deze vorderingen accepteren of weigeren. De kredietwaardigheid van uw debiteuren speelt hierbij een rol.

Welke openstaande vordering(en) kunt u verkopen?

Vorderingen op zakelijke debiteuren, deze debiteuren moeten wij kredietwaardig achten, daarvoor vragen wij onder andere altijd bedrijfsinformatie op. Belangrijk is dat er enkel vorderingen kunnen worden gekocht van diensten of producten die al geleverd zijn. Bij het kopen van vorderingen van een uitzendorganisatie vragen wij bijvoorbeeld om getekende urenbriefjes. Heeft u uw vordering al gestuurd, dan kunnen wij uw vordering niet meer kopen.

Komt uw bedrijf in aanmerking voor vordering verkopen?

Eenmanszaken en andere ondernemingsvormen kunnen in aanmerking komen om hun vorderingen te verkopen en ook starters zijn welkom. Wij hanteren geen minimale omzet eisen. Voor wij over gaan tot het kopen van uw vordering vragen wij altijd om uw jaarcijfers, een actuele debiteurenlijst en crediteurenlijst.

Wat zijn de kosten bij vordering verkopen?

De werkelijke betaaltermijn van uw debiteur is daarin een bepalende factor, net als de kredietwaardigheid van uw debiteur en de branche waarin u actief bent. Globaal kunt u rekenen op een percentage tussen de 3.5% en de 8% van uw vordering (inclusief BTW). Bij een goede samenwerking waarin wij een duidelijk beeld hebben van het betaalgedrag van uw klant, kunnen wij dit percentage terug brengen.

Daarnaast brengen wij vaste kosten bij u in rekening voor het gebruik van onze dienstverlening, deze mailen wij u graag. (Klik hier e-mail)

Wij kunnen u een prijsindicatie geven voor het kopen van uw vordering als u ons de volgende gegevens mailt:

 • Kvk nummer(s) van de klanten waarvan u de vordering(en) wilt verkopen;
 • Per klant de betaaltermijn benoemen;
 • Per klant het gem. te vorderen bedrag aangeven.

Voor wij overgaan tot het kopen van uw vordering zal er op enig moment altijd een kennismakingsgesprek plaatsvinden.

Als u uw vorderingen verkoopt betekent dat de factoringmaatschappij uw klanten gaat benaderen, let daarom niet alleen op de prijs.

Komt uw bedrijf in aanmerking?

Hoe kunt u uw vorderingen verkopen?

 • Neem contact met ons op of maak gebruik van de Tool.

 • Wij verwerken direct uw aanvraag en doen meteen een kredietwaardigheidscheck.

 • Zodra de aanvraag is goedgekeurd kunt u de vorderingen online uploaden. Een aanvraag kan al binnen 1 week worden afgehandeld.

 • Zodra de vordering akkoord is bevonden wordt het door u te vorderen bedrag direct overgemaakt op uw rekening. U beschikt al binnen 24 uur over uw geld!

Wanneer is het verkopen van uw vorderingen interessant voor uw bedrijf?

Er zijn meerdere redenen waarom u zou beginnen met het verkopen van uw vorderingen. Hieronder staan een aantal voorbeelden die voor u zouden kunnen gelden.

 • De huidige betaaltermijn is te lang
 • U zoekt meer vastheid en zekerheid
 • U wordt sinds kort niet meer (tijdig) betaald

Waarom kiezen voor vorderingen verkopen?

 • Je vorderingen zijn binnen 24 uur betaald

  Geen last meer van lange betaaltermijnen, maar de zekerheid dat de in te vorderen bedragen binnen 24 uur op je rekening staan.

 • Gemakkelijk uw debiteurenbeheer overdragen

  U hoeft het beheer van u debiteuren niet meer zelf uit te voeren. Vanaf het moment dat u gebruik maakt van vorderingen verkopen wordt het debiteurenbeheer overgedragen. Druk maken over uw vorderingen behoort daardoor tot het verleden.

 • Wij bieden concurrerende tarieven

  Bij Orange Factoring krijgt u altijd passende voorwaarden en de beste prijs. Uiteindelijk maakt onze service het verschil.

 • U staat altijd op nummer één

  Bij OrangeFactoring staat het klantbelang op één. Kennis van zaken hebben is bij ons niet voldoende, wij hechten ook veel waarde aan klantvriendelijkheid. Het duidelijk kunnen toelichten en uitleggen welke vorm van factoring of andere mogelijkheden bij uw bedrijf past. De tijd nemen voor geïnteresseerde bedrijven en snelle accurate opvolging vinden wij belangrijk.

Weet gelijk of u in aanmerking komt via onderstaande tool!

Starten met vorderingen verkopen? Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over OrangeFactoring of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel ons op 085 877 10 08.

Bel mij terug

Contactformulier

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
21 - 6 = ?
Enter the equation result to proceed
null

Harry Marchal

Business Development OrangeFactoring