Traditionele Factoring

Traditionele Factoring

Orange Factoring maakt traditionele factoring bereikbaar voor het MKB. In uw zoektocht naar bedrijfsfinanciering vindt u vele verschillende vormen van factoring. Bij traditionele factoring wordt een groot deel van uw factuur voorgefinancierd. De kosten hiervan zijn veel lager dan bij het verkopen van uw vorderingen. Debiteurenfinanciering is een bekende en succesvolle manieren van krediet verlenen en wordt al jaren toegepast door de dochtermaatschappijen van de bekende banken. Wij maken het ook bereikbaar voor ondernemers met minder dan vijf miljoen euro omzet.

Door te zorgen voor een lage overhead, efficiënte processen en ons zeer toegankelijk webtool kunnen wij u een concurrerende prijs aanbieden. Met behoud van service en aandacht voor onze klanten. Dit alles kan omdat wij werken met een zeer gemotiveerd en ervaren team mensen.

Kosten van traditionele Factoring

Met factoring krijgt u niet alleen de beschikking over een kredietfaciliteit maar bent u ook verzekerd tegen debiteurenrisico’s zoals een faillissement. Uw debiteurenbeheer wordt professioneel voor u gedaan. Dit vindt u terug in de kosten voor factoring. De opbouw van factoring kosten kunnen per factormaatschappij verschillen en ook per factoring vorm.

Wij hanteren voor traditionele factoring  de volgende kosten:

 • Voor de financiering: Rente op jaarbasis en Kredietprovisie op maandbasis, deze betaalt u alleen als u gebruik maakt van uw kredietfaciliteit;
 • Voor het debiteurenbeheer: Factor Fee, voor het professioneel doen van uw debiteurenbeheer;
 • Voor het afdekken van uw debiteurenrisico: een premie voor kredietverzekering, het is niet verplicht om uw kredietverzekering ook via ons af te sluiten;
 • Start Fee, eenmalige kosten voor het inrichten van uw debiteurenadministratie en de kredietfaciliteit.

Hoe werkt Traditionele Factoring bij OrangeFactoring?

Financiering

U levert goederen of diensten aan uw klant. Zodra u de factuur verzendt, stuurt u deze ook elektronisch naar ons. Na goedkeuring van uw factuur wordt 80% van het factuurbedrag voor u beschikbaar gesteld. De overige 20% volgt als uw debiteur betaald heeft. In uw webportaal kunt u geld opnemen. Dit wordt dan direct naar uw rekening overgemaakt. Zo betaalt u alleen rente over uw daadwerkelijke gebruik. Dat is veel efficiënter dan dat direct het geld naar uw rekening over wordt gemaakt.

Debiteuren

Het debiteurenbeheer wordt voor u uit handen genomen. Uw afspraken met uw debiteuren worden gerespecteerd en in samenspraak met u wordt er een passend debiteurentraject samengesteld. U heeft via de webportal altijd zicht op uw debiteuren en het debiteurenbeheer. U kunt hier ook zelf afspraken met debiteuren toevoegen.

Webbased Dienstverlening

Met de webportal heeft u via internet altijd inzage in uw debiteurenportefeuille, uw uitstaande saldo, uw kredietfaciliteit en andere essentiële informatie. De webportal is zeer toegankelijk en makkelijk in gebruik.

 

Binnen 4 simpele stappen al beschikking over uw gefactureerde bedragen

 • Neem contact met ons op of maak gebruik van de ZZPTool.

 • Wij verwerken direct uw aanvraag en doen meteen een kredietwaardigheidscheck.

 • Zodra de aanvraag is goedgekeurd kunt u de facturen online uploaden. Een aanvraag kan al binnen 1 week worden afgehandeld.

 • Zodra de factuur akkoord is wordt het door u gefactureerde bedrag direct overgemaakt op uw rekening. U beschikt al binnen 24 uur over uw geld!

Waarom kiezen voor Traditionele factoring bij OrangeFactoring?

 • Je facturen zijn binnen 24 uur betaald

  Geen last meer van lange betaaltermijnen, maar de zekerheid dat uw gefactureerde bedragen binnen 24 uur op je rekening staan.

 • Gemakkelijk uw debiteurenbeheer overdragen

  U hoeft het beheer van u debiteuren niet meer zelf uit te voeren. Vanaf het moment dat u gebruik maakt van ZZP Factoring wordt het debiteurenbeheer overgedragen. Druk maken over uw facturen behoort daardoor tot het verleden.

 • Wij bieden concurrerende tarieven

  Bij Orange Factoring krijgt u altijd passende voorwaarden en de beste prijs. Uiteindelijk maakt onze service het verschil.

 • U staat altijd op nummer één

  Bij OrangeFactoring staat het klantbelang op één. Kennis van zaken hebben is bij ons niet voldoende, wij hechten ook veel waarde aan klantvriendelijkheid. Het duidelijk kunnen toelichten en uitleggen welke vorm van factoring of andere mogelijkheden bij uw bedrijf past. De tijd nemen voor geïnteresseerde bedrijven en snelle accurate opvolging vinden wij belangrijk.

Weet gelijk of u in aanmerking komt met de Factoringtool!

NEEM CONTACT OP

Wilt u meer weten over OrangeFactoring of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel ons op 085 877 10 08.

Bel mij terug

Contactformulier

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
16 - 8 = ?
Enter the equation result to proceed
null

Harry Marchal

Business Development OrangeFactoring