American Factoring

Wat is American Factoring?

Het is vaak niet duidelijk wat de term American factoring precies inhoudt. Om het allemaal nog lastiger te maken, wordt de term American factoring voor allerlei soorten factoring gebruikt. Bij OrangeFactoring bedoelen wij met American factoring het kopen van facturen.

OrangeFactoring is niet aan een bank verbonden en kan daarom flexibeler opereren om MKB’ers van dienst te zijn. Bij American Factoring wordt er gefinancierd op basis van cessie van uw facturen.  Deze werkwijze zorgt voor flexibiliteit en direct cashflow richting uw bedrijf. Op basis van American Factoring kunt u tot wel 100% van uw facturen financieren minus de factorfee. U kunt zelf bepalen welke facturen u wilt aanbieden. De kredietwaardigheid van uw debiteur speelt hierin een belangrijke rol.

Wat zijn de voordelen?

 • U kunt al binnen 24 up-and-running zijn!
 • U krijgt in het algemeen meer financiering op een enkele factuur dan bij andere factoringsvormen.
 • U kunt stoppen wanneer u wilt. U zit niet aan lange contracten vast.
 • U kunt zelf kiezen welke debiteuren u overlegt. U heeft hier volledige flexibiliteit.
 • Bouw en transportbedrijven komen ook in aanmerking mits er uren of rittenbonnen overlegd kunnen worden.

Hoe start ik met American Factoring?

 • Welke facturen wilt u verkopen

  Geef in onderstaande formulier aan van welke debiteuren u de vordering wilt verkopen.

 • Wij gaan voor u aan de slag

  Wij informeren u of deze debiteuren in aanmerking komen en met een tariefsindicatie.

 • U krijgt een voorstel

  Mochten er hier onduidelijkheden inzitten dan bespreken we die met u.

 • Start van contract

  Wij vragen de benodigde informatie bij u op om de aanvraag in te dienen. Afhankelijk van de aanvraag kunt u al binnen 24 uur up-and-running zijn!

American Factoring aanvragen

Door hieronder aan te geven welke debiteuren u heeft kunnen wij snel inzien of uw debiteuren in aanmerking komen. Wij gebruiken deze informatie uitsluitend om te controleren of uw debiteuren in aanmerking komen.  Wij gebruiken de informatie nooit voor andere doeleinden en wij zullen nooit contact opnemen met uw debiteuren. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk en veilig met deze gegevens om.

Wat onze klanten zeggen

Wij werken al vanaf de start van Orange Factoring met ze samen. In de crisis, ondertussen enkele jaren geleden viel het niet mee om bankfinanciering te krijgen. Dankzij de inzet van Orange Factoring konden wij terecht bij een factormaatschappij die zich richt op het financieren van MKB bedrijven en waar ze ook veel ervaring hebben met de mode branche. Voor meer financiering of betere tarieven bespreken wij de mogelijkheden met Harry Marchal van Orange Factoring, dat kunnen wij anderen ook aanbevelen.
Colin Wiloughby DGA - Isla-Ibiza Bonita
Samen met Harry Marchal van Orange Factoring zijn we de mogelijkheden nagegaan, is er misschien een factoringmaatschappij met een dienstverlening die beter aansluit op onze liquiditeitsbehoefte. Uiteindelijk heeft Harry ons in contact gebracht met een voor ons onbekende factormaatschappij, in Europa een speler van formaat maar op de Nederlandse markt minder bekend. Zij konden beter omgaan met onze debiteurenconcentraties en konden daarop meer financieren. Daarnaast kregen wij ook betere voorwaarden aangeboden, een fijne bijkomstigheid. Wij zijn uitstekend geholpen door Orange Factoring en doordat wij het afgelopen jaar verschillende keren zijn samengekomen hebben wij elkaar ook goed leren kennen.
Sven Faust DGA - De Jong Shoes

Komt uw bedrijf in aanmerking voor American Factoring?

NEEM CONTACT OP

Wilt u meer weten over OrangeFactoring of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel ons op 085 877 10 08.

Bel mij terug

Contactformulier

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
null

Harry Marchal

Business Development OrangeFactoring