Supply Chain Finance

Wat is Supply Chain Finance?

Supply Chain Finance is een kredietlijn die door een bedrijf gefaciliteerd wordt aan haar belangrijke leveranciers om de betaaltermijn te overbruggen tussen klant en leverancier. Er zijn verschillende vormen beschikbaar op de Nederlandse markt. Vanaf 40 miljoen euro omzet is het al mogelijk om een Supply Chain Finance oplossing te implementeren en uw leveranciers en de bedrijfsketen te ondersteunen.

Supply Chain Finance een goed alternatief voor uw leverancier

Supply Chain Finance overbrugt de betaaltermijn van klant naar leverancier. Indien de klant besluit om haar leveranciers later te betalen om haar eigen werkkapitaal te optimaliseren heeft dat direct consequenties voor de liquiditeit van haar leveranciers. Om de onderlinge verhoudingen niet op scherp te zetten of om belangrijke leveranciers niet in financiële moeilijkheden te brengen kan dit alternatief worden aangeboden.

Implementatie van Supply Chain Finance

Er zijn Supply Chain Finance oplossingen die al met 6 weken up & running zijn, er zijn echter ook supply chain oplossingen waarbij 6 maanden implementatie tijd niet ongebruikelijk is. Dit alles heeft te maken met de complexiteit van de oplossing, de aanpassingen die eventueel gedaan moeten worden aan uw systeem, de overeenkomsten met de verschillende leveranciers en uiteraard hoeveel leveranciers op Supply Chain Finance aangesloten dienen te worden.

Waarom Supply Chain Finance een voordelige financieringsoplossing is voor uw leverancier

De verschillende vormen van Supply Chain Finance hebben als overeenkomst dat de klant de aangeboden facturen (door de leverancier) goedkeurt via een (online) portal. Hiermee vervalt overigens niet de garantie voor de klant op de geleverde dienst of product. Als de klant een goede kredietwaardigheid heeft profiteert de leverancier daarvan, het financieringsrisico op de vordering is hierdoor voor de financier (vaak bank) lager en de kosten daardoor ook. Ook hoeft de leverancier in de meeste oplossingen zelf niet of minder kredietwaardig te zijn.

Wie verstrekt financiering bij Supply Chain Finance?

Sommige bedrijven hebben zelf voldoende liquiditeit beschikbaar of hebben reeds bestaande financieringslijnen die volstaan om leveranciers eerder te kunnen betalen. Andere bedrijven hebben een aanvullende kredietlijn nodig om hun leveranciers eerder te betalen. Gerenommeerde buitenlandse banken zonder kantorennetwerk in Nederland hebben vaak veel ervaring met Supply Chain Finance. In Nederland wint Supply Chain Finance pas de laatste jaren aan populariteit.

Wat is de beste Supply Chain Finance Oplossing

Er zijn grote verschillen tussen de aangeboden Supply Chain Finance oplossingen. Implementatie tijd, kosten, klant acceptatie, leveranciersacceptatie en de gevolgen voor bestaande kredietfaciliteiten, elke Supply Chain Finance oplossing is anders. Om te achterhalen welke oplossing voor uw bedrijf het meest geschikt is kunt u bij uw eigen bank informeren, deze blijkt vaak de beste oplossing te hebben. Wij kunnen u echter ook informeren over de andere aanbieders.

Komt uw bedrijf in aanmerking?

NEEM CONTACT OP

Wilt u meer weten over OrangeFactoring of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel ons op 085 877 10 08.

Bel mij terug

Contactformulier

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
25 - 3 = ?
Enter the equation result to proceed
null

Harry Marchal

Business Development OrangeFactoring