Blog

Mode en factoring een geschikte oplossing

De crisis is de crisis niet meer. Onze klanten in de mode hebben een prima eerste kwartaal achter de rug. Het sentiment op de mode fabriek eind januari was al veel positiever dan de voorgaande edities en nu is dat ook terug te zien in de hogere omzet cijfers.

Mode labels die inzetten op groei hebben een uitdaging, de klanten maken nog volop gebruik van de geboden betaaltermijn terwijl de veelal buitenlandse leveranciers direct betaald dienen te worden voor de kleding van de kade mag. Banken zijn nog steeds erg terughoudend in het verstrekken van de benodigde financiering en vooral de kleinere mode labels met een omzet tot 6 miljoen hebben daar last van.

Betaalfaciliteit voor Leveranciers

OrangeFactoring heeft een samenwerking met een grote internationale organisatie die een oplossing kan bieden die voor vele nog onbekend is. Aanvullend op bestaande bancaire kredietlijnen en zonder zekerheden in de vorm van: Debiteuren/ Voorraad/ Bedrijfspanden/Inventaris of Machines, wordt er een betaalfaciliteit aangeboden om leveranciers mee te betalen. Dit is zeer geschikt voor grote modeketens/ retailers die een omzet > €10 miljoen hebben. In Duitsland maakt mode organisatie Tom Tailor gebruik van deze faciliteit om haar werkkapitaal te optimaliseren, een business case is beschikbaar.

voor MKB+

Voor veel groothandels in de mode is factoring geen onbekende, het sneller beschikken over het geld, het niet hoeven nabellen van de klanten (debiteuren) en kennis over de kredietwaardigheid van de klant zijn namelijk grote voordelen.

Dat er naast de bekende banken ook nog andere factoringmaatschappijen zijn begint steeds meer bekendheid te krijgen. Ook daar moet de nodige informatie aangeleverd worden en kan een aanvraag niet altijd geaccepteerd worden. De omzetdrempel om in aanmerking te komen is wel veel lager: > €500.000,- en het traject om up&running te zijn neemt enkele weken in beslag in plaats van maanden.

Hoewel de kern van factoring hetzelfde blijft, namelijk het voor financieren van vorderingen op debiteuren is er de laatste jaren wel veel veranderd in de uitvoering. Door de verbeterde automatisering en systemen is Maatwerk Debiteurbeheer voor vrijwel iedere ondernemer binnen handbereik. Dat de klant overal ter wereld kan inloggen en zo zicht heeft op zijn uitstaande saldo en alle andere essentiële informatie voor een gezonde bedrijfsvoering geeft veel rust.

Uiteindelijk gaat het om de mensen die het verschil maken, begrijpen zij uw belangen en handelen zij daar ook naar. Dat is lastiger in woorden te vangen, maar wij vertellen u daar graag meer over.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf, bel ons op onderstaand nummer of geef uw mening via het reactieformulier.

Telefoon nummer: 085 877 10 08

Doe nu de factorscan en kijk of uw bedrijf in aanmerking komt!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.