Wat is American Factoring?

Het is vaak niet duidelijk wat de term American factoring precies inhoudt. Om het allemaal nog lastiger te maken, wordt de term American factoring voor allerlei soorten factoring gebruikt. Bij OrangeFactoring bedoelen wij met American factoring het kopen van facturen.
 
OrangeFactoring is niet aan een bank verbonden en kan daarom flexibeler opereren om MKB’ers van dienst te zijn. Bij American Factoring wordt er gefinancierd op basis van cessie van uw facturen.  Deze werkwijze zorgt voor flexibiliteit en direct cashflow richting uw bedrijf. Op basis van American Factoring kunt u tot wel 100% van uw facturen financieren minus de factorfee. U kunt zelf bepalen welke facturen u wilt aanbieden en OrangeFactoring kan zelf bepalen welke facturen het wil kopen. De kredietwaardigheid van uw debiteur speelt hierin een belangrijke rol.


 

Wilt u meer informatie over Factoring?

 

 

Wat zijn de kosten van American Factoring?

De kosten voor American Factoring noemen we de Factor Fee. Dat is het percentage van de vordering die u aan OrangeFactoring betaalt voor het overnemen van uw debiteurenrisico en de rente voor het financieren van uw betaaltermijn. Het debiteurenrisico, de kredietwaardigheid van uw klant, bepaalt dus mede de kosten van American Factoring. Hoe lager de kredietwaardigheid van uw klant, hoe hoger de kosten voor u. De betaaltermijn, de periode dat het volgens afspraak mag duren voor uw klant u hoeft te betalen, is een andere belangrijk onderdeel bij het bepalen van de fee. Hoe langer de betaaltermijn hoe hoger de kosten voor u zijn bij American Factoring. Vanwege deze variabelen is het lastig om een indicatie te geven van de kosten van American Factoring. Globaal kunt u rekenen op een voorstel tussen de 4 en 9 procent van de factuurwaarde van uw vordering.
 
Als u voldoende spreiding heeft in uw debiteurenportefeuille en u heeft een structurele financieringsbehoefte dan is traditionele factoring wellicht een voordeligere oplossing voor uw onderneming.


Wilt u meer informatie over american factoring en wat het voor uw bedrijf kan betekenen?

Neem contact met ons op voor meer informatie via het formulier hiernaast of bel ons.

085 877 10 08